Postma installatieservice
Voor uw duurzame aansluiting

Ik wil een warmtepomp, waar moet ik op letten?

Op deze bladzijde vindt u alles over warmtepompen, en wat belangrijk is indien u een warmtepomp wilt plaatsen. Want hoe weet je nou welke warmtepomp je moet hebben, en wie hem voor je moet plaatsen?

Hier kunnen wij een duidelijk antwoord in geven, namelijk; de meeste warmtepompen zijn goed, hier zit relatief weinig verschil tussen. Wij hebben ervaring met grote (verwarmings)merken als Nefit Bosch, Remeha, Vaillant, Nibe, Intergas, maar ook met minder bekende merken, bijvoorbeeld Viessman en Ferroli. Daarnaast hebben we al menig installatie gezien welke door andere bedrijven zijn geplaatst. De conclusie die we uit de prestaties kunnen halen, is dat het minder belangrijk is welk apparaat buiten staat, maar veel belangrijker hoe het in de centrale verwarming wordt geïntegreerd, en of de nodige aanpassingen worden gevonden en uitgevoerd.

Maar hoe weet ik dan of ik de juiste Installateur voor me heb?

Als leek kan het lastig zijn om te peilen of de installateur/adviseur voldoende verstand van zaken heeft. Let daarom op de volgende zaken om het kaf van het koren te scheiden;

  • Een offerte uitbrengen zonder langs te komen.
  • Een offerte uitbrengen zonder uitvoerig gegevens over de woning verzamelen.
  • Bij het zien van radiatoren meteen een hybride systeem voorstellen.
  • Geen warmteverliesberekening uitvoeren/laten maken.
  • Geen aandacht besteden aan het waterzijdig inregelen van de centrale verwarming.

Bovenstaande punten wijzen er op dat je te maken hebt met een verkoper, en niet met een deskundige op het gebied van verwarmen/warmtepompen. Ons advies is om dan nog even verder te zoeken.


 
E-mailen
Bellen
Map