Postma installatieservice
Voor uw duurzame aansluiting

Financiële stimulering

Om te zorgen dat bedrijven en particulieren gaan kiezen voor nieuwe duurzame alternatieven ter behoud van het klimaat, zijn een aantal verschillende maatregelen in het leven geroepen door de overheid, alsmede door diverse gemeentes. Deze maatregelen maken investeringen voor u extra aantrekkelijk.


Zakelijke subsidies

U komt in aanmerking voor SDE-subsidie wanneer uw aansluiting groter is dan 3x80 ampère en de installatie groter is dan 15.000 Wp, dit geld dus vaak alleen voor zakelijke installaties. In dit geval zijn zonnepanelen vaak nog aantrekkelijker, een eventuele subsidie word uitbetaald in 15 jaar, in de tussentijd wekt u ook al stroom op en kunt u dus binnen 8 jaar uw investering terug hebben, de subsidies worden verleend aan het aantal opgewekte kWh, vervolgens heeft u dus nog 7 jaar lang de subsidie en nog minimaal 15 jaar de opbrengst van de zonnepanelen. Hier leveren wij dus (voordat u de handtekening heeft gezet) een overzichtelijke berekening voor, zodat u precies weet wat het kost en wat het oplevert. Soms zijn er gemeentelijk subsidies, ook hierin kunnen wij u over informeren en eventueel verder mee helpen. Dit varieert vaak per gemeente. 

Particuliere stimulering

Voor alle particuliere installaties geldt een BTW-teruggave. Dit betekent dat u naast onze scherpe prijzen dus nog een extra 21 procent korting vanuit de overheid ontvangt. Daarnaast kunt u als particulier salderen, dit betekent dus dat uw geregistreerde verbruik wordt verrekent met uw teruggeleverde stroom. Er is sprake van dat deze saldering wordt aangepast, maar hierbij heeft de overheid wel aangegeven dat voor huidige investeerders het huidige rendement in stand wordt gehouden.

Als u een SDE subsidie wilt en krijgt is er geen saldering mogelijk, in dit geval kunt u het beste alle opgewekte energie direct opgebruiken, mocht er toch wat terug geleverd worden krijgt u daarvoor betaald, dit is vaak een stuk minder dan dat u voor een kWh betaald. 

  

 
E-mailen
Bellen
Map